Boomschors Vandersteegen
Vragen? Contacteer ons.
Boomschors Vandersteegen
Kapelstraat 103
3720 Kortessem (B)

Telefoon:


E-mail:
info[a]vandersteegen.be

Openingsuren:
Dagelijks* 08-18h: NA afspraak.

November t.e.m. februari:
Enkel na telefonisch overleg

Maart t.e.m. oktober:
Woensdag: 13-17h: doorlopend
Zaterdag: 09-13h: doorlopend

*Zondag gesloten

Onkruid verwijderen?

 Voorkom dat u veel onkruid moet wieden! 

Onkruid bestrijden, verwijderen.. het is ieder jaar een wederkerend probleem in menig gazon's en opritten; de groene tengels die je tuin onaantrekkelijk doen lijken. Niet iedereen verstaat hetzelfde onder de term onkruid. Een madeliefje achter in het gazon is voor de ene een aantrekkelijke bloem en voor de andere is het dan weer een storend element.

Daarom definieert men onkruid doorgaans als de planten die buiten hun rechtmatige plaats staan. Zo is gras in een aangeplant grasveld wenselijk, maar in een perk vol met bloemen wordt gras beschouwd als onkruid.


Onkruidverdelgers of herbiciden kunnen het je nog heel wat eenvoudiger maken om onkruid verwijderen uit je tuin. Gebruik ze echter steeds met het nodige respect en met mate: bv als allerlaatste redmiddel afhankelijk van de hoeveelheid onkruid, de soort, de aanwezige planten en de te behandelen ruimte. Men dient een onderscheid te maken tussen totale en selectieve onkruidverdelgers. De 1ste moet je met de nodige voorzichtigheid gebruiken.


Ze zijn ideaal om op lange termijn het onkruid te bestrijden: 1 keer per jaar langs hekwerken of opritten bijvoorbeeld want ze blijven gedurende 12 maanden actief in de grond. Sommige merken laten geen restanten in de bodem en de behandelde ruimte kan je na 2 à 3 weken opnieuw cultiveren. Selectieve onkruidverdelgers bestrijden daarentegen slechts een of enkele types onkruid.


Een milieuvriendelijk alternatief om onkruid te bestrijden én te voorkomen is boomschors. In het algemeen is boomschors zeer geschikt om uw planten te beschermen tegen de vorst, droogte en uiteraard om onkruid te voorkomen.Maak uw keuze tussen onze soorten boomschors >>