Brandhout te koop? Koop openhaardhout online.

Wanneer U op zoek bent naar brandhout voor uw openhaard of houtkachel, dan kan u via deze website uw brandhout bestellen. Hout kopen kan tegenwoordig ook online. Wij bieden zowel half droog als volledig gedroogd brandhout aan.

Wist u dat het gebruiken van brandhout als brandstof voor u kachel of open haard niet slechter is voor het milieu, in tegenstelling tot het verbranden van mazout of aardgas?
We leggen even uit...

BrandhoutEen boom vergaat vroeg of laat ook.
Door het natuurlijk rottingsproces komt er ook een hoeveelheid Co2 vrij.

De hoeveelheid is dezelfde wanneer die boom zou opgestookt worden in een houtkachel of open haard.


Prijs brandhout
De Co2 die uitgestoten wordt door het natuurlijk vergaan of door het opstoken van brandhout, wordt uiteindelijk terug opgenomen door de bladeren van de bomen waardoor de boom zuurstof (O2) aanmaakt en ook verder kan groeien.

In feite onstaat hier een evenwichtige natuurlijke cyclus die geen schade brengt aan het milieu.


Daarentegen zijn het brandstoffen zoals olie en gas die de concentratie Co2 gevaarlijk doen stijgen en bijgevolg slecht zijn voor het milieu omdat de bomen die extra uitstoot niet verwerkt krijgen. Het ontginnen van deze brandstoffen maakt namelijk geen deel uit van een natuurlijk proces. Daarenboven komt ons brandhout enkel van kaprijpe bomen die geen bladgroei meer voortbrengen en dus geen zuurstof (O2) meer produceren.

Halfdroog brandhout Eik

Halfdroog brandhout Eik

Door de grote vraag naar droog brandhout is onze voorraad uitgeput. Echter hebben we momenteel wel n..

135,00€ Excl. BTW: 127,36€

Droog brandhout Berk

Droog brandhout Berk

Gedroogd brandhout van berk. Gekloven op ongeveer 30-35cm geschikt voor elke soort houtkachel of ope..

145,00€ Excl. BTW: 136,79€

Droog brandhout Eik

Droog brandhout Eik

Mooi gedroogd brandhout van eik. Gekloven op 30-35cm ideaal voor elke soort houtkachel, openhaard of..

175,00€ Excl. BTW: 165,09€Droog brandhout kopen in Limburg en Antwerpen.

Omdat veel mensen zelf niet de mogelijkheden of tijd vinden om voor brandhout op pad te gaan leveren wij diverse soorten droog openhaardhout dat direct te verbruiken is, aan huis. Wij kunnen dit kant en klare produkt in verschillende regio's leveren.

We kunnen leveren vanuit verschillende stockage plaatsen en hierdoor kunnen we in België de provincies Limburg en Antwerpen bestrijken en tevens ook in nederlands Limburg. Om een volledig overzicht te bekijken of er in uw gemeente of stad ook brandhout geleverd kan worden kan u surfen naar de pagina "Leveringen".

Hoe lang moet brandhout drogen?

De droogtijd is afhankelijk van de soort brandhout. Zo moet hout met veel tannines (looistof) erin zoals eik langer drogen om de tannines eruit te krijgen. Vers gekapte bomen hebben een vochtigheidsgehalte dat schommelt rond de 50%. Na jaar daalt dit tot 20%. Nog eens één tot twee jaar later is dit 12 tot 15%. Ideaal is een vochtigheidsgehalte onder de 20%. Je kan dus stellen dat goed brandhout twee jaar gezaagd en gekloofd onder een afdak, waar veel wind aan kan, gelegen heeft.

Betalen bij levering

24/24u - 7d/7d Online bestellen

Beste keuze Prijs/Kwaliteit

Het hele jaar door ruime voorraad!

Lichte vrachtvoertuigen

Snelle levering - Afhaal ook mogelijk